Estar al dia – Switching 1

13 01 2008

La millor forma d’aprendre és de la comunitat, que és com més s’apren y es disfruta del món d’Apple. Ho farem visitant regularment els blogs que podeu trobar a la secció “Blogroll” y escoltant els Podcasts que us citaré més endevant.

Comencem pels Blogs. La forma més facil de donar un cop d’ull a totes aquestes webs que tant ens agraden i ens ajuden és utilitzant els Feeds que incorporen. Per això utilitzarem Vienna, el gestor gratuit de Feeds que més m’agrada. Us el descaregeu del link i l’instaleu.

Ara falta que Safari sapiga que volem que Vienna ens llegeigi els Feeds automàticament. Anirem a les preferències de Safari i a la pestaña RSS seleccionarem el lector de RSS per defecte, es a dir, Vienna.

Ja està tot llest. Només ens falta subscriurens a les webs que volguem. Si us fixeu, utilitzant Safari, al costat de la barra on esta escrita al direcció de la web que visitem, hi ha un icona blava que diu “RSS” (només es veu si la web disposa d’aquest servei). Si fem clic en la icona veurem com Vienna s’obre i afegeix la direcció. Començarà descarregar els últims Feeds automàticament. Això ho farem amb totes les webs que volguem. Recomano que classifiqueu les susbcirpcions per temàtica. Aixi visualment serà molt més agradable.

Per als podcasts, jo faig servir iTunes. Només cal fer una cerca al apartat de Podcasts de la iTunes Store i un cop trobats podeu clicar al botó de subscipció. Així de fàcil!!! Hi ha altres formes, però si us agrada emportar-vos els programes al iPod, és la manera més senzilla.

És possible que alguns no estiguin penjats a la iTunes Store. Si fos el cas, segur que la web del autor us els ofereix fàcilmente en desàrrega directa o us explica alguna forma millor que la que jo proposo.

Us recomano:

Puromac, Mossegalapoma, Territorimac, Emilcar, Mackinando i Aplendiendo.

Per als més freaks: El Geek Errante.

Salut!!!!


Accions

Informació

2 responses

13 01 2008
Fox

Per mi el més bo amb diferencia el Geek Errante 🙂

14 01 2008
punkomatik

Tens raó, però de vegades és una mica massa tècnic. “No apto para aficionados”.

O l’escolto al 100% o m’acabo perdent… No es el típic programa per tenir de fil musical mentres vas conduint.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s
%d bloggers like this: